Balassagyarmaton napnyugatkor indul az autó, minden utcában elhalad és fehér ködbe burkolja a környéket. A szakemberek szerint ma este érdemes elővigyázatosnak lenni, és a kerti partykat legkésőbb 20 óra körül be kell fejezni.

A Belügyminisztérium Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre – a hivatalos közlemény alapján autóval irtják majd a vérszívókat ma este.

A szakemberek azt javasolják, hogy

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.
Hirdetések