Hirdetések

A közösségi oldalakon is kedvelt játékos kihívások elé állították a táborozó gyerekeket a Nógrád megyei rendőrök.

Hirdetések

Az idei nyáron második alkalommal találkozhattak a bűnmegelőzési szakemberekkel a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoportja és a salgótarjáni Egészségügyi-Szociális Központ munkatársai által szervezett tábor diákjai.

A nyári szünet-, és főként az internet veszélyeiről szóló interaktív prevenciós foglalkozások mellett, a gyerekek különböző játékos feladatokat kaptak a rendőröktől a Tarjáni Gyermektáborban, amelyek a csapatmunkát és az egyéni kompetenciákat egyaránt fejlesztették.

A fiatalok körében kedvelt „kihívások” gyakran lehetnek veszélyesek, amit sok esetben – az életkorukból adódóan – nem ismernek fel a gyerekek, így komoly balesetek, vagy tragédiák is bekövetkezhetnek. Az úgynevezett „alfa generációba” tartozók korosztályára jellemző, hogy a kortársaik elismerése érdekében hajlandóak nagyobb „kockázatot” vállalni, amelyet a bűnmegelőzési szakemberek ez alkalommal a veszély felismeréséhez szükséges, egyéni önvédelmi képességeik fejlesztésére használtak fel.

A diákok minden feladatot sikeresen teljesítettek, amit a rendőrök „Bűnmegelőzési kihívás teljesítve 2022” emlékéremmel jutalmaztak.