Hirdetések

Az ipolyinfo.com legutóbbi kérdése volt, hogy mit tennének olvasóink, ha megnövekednének az energiadíjak. Még nem tudhattuk, hogy hamar aktuálissá válik a téma, a feltevésből augusztusban tényszerű változások lesznek, a lakossági fogyasztású energia egyre része piaci áron lesz kapható. Most megmutatjuk, az ipolyinfo.com olvasói hogyan döntöttek a jövőről.

Hirdetések

Szlovákiában akár 59%-kal is többet kell fizetni majd a gázért, most pedig Magyarország is részbeni emelésekről döntött. Azonban míg a szlovákok minden elfogyasztott köbmétert drágán kapnak meg, a magyar háztartások meghatározott limiten túli fogyasztásaikat kapják emelt díjjal. A változás nem érinti a távfűtéssel melegített lakásokat. Emelkedik a villany ára is, erről korábbi cikkünkben írtunk.

Az ipolyinfo.com olvasóinak nagyobb része spórolni fog az energiával, télen valószínűleg kevésbé lesz meleg az otthonuk, és kevesebb áramot fognak felhasználni. Szavazásunkban az is kiderült, hogy ha lehetne, váltanának más energiára, olyanra, amely olcsóbb lehet. Itt vannak az eredmények:

ssz.válaszszavazati arány
1.1-2 fokkal alacsonyabb szobahőmérsékletre állítanám át a fűtést, ezzel spórolnék.34%
2.Árammal, fával vagy földhővel fűtenék a gáz helyett.19%
3.Lehet, hogy az utcán tüntetnék az áremelések miatt.19%
4.Ugyanúgy fűtenék, mint eddig. Amit ki kell fizetni, ki is fizetem.16%
5.Megpróbálnám a korábbi fűtésköltségen tartani a fizetendő díjat.13%