Hirdetések

A Szécsényi Rendőrkapitányság idén is megrendezte nagy sikerű gyermektáborát.

Hirdetések

A Szécsényi Rendőrkapitányság a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottsággal közös szervezésben 2022. július 11. és 15. között rendezte meg nyári bűn- és balesetmegelőzési, közlekedésbiztonsági gyermektáborát 6 és 14 év közötti iskolások részére.

A táborban idén közel 20 diák vett részt, akiknek a szervezők tartalmas és hasznos programok mellett játékos bűn- és balesetmegelőzési foglalkozásokat is tartottak.

Bárnai Kinga rendőr őrnagy, a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára elevenítette fel a gyerekek ismereteit a legfontosabb közlekedési jelzőtáblákkal és közlekedési szabályokkal kapcsolatban. A gyakorlati feladatok során idén is minden gyerek kipróbálhatta magát a rendőrkapitányság udvarán felállított kerékpáros ügyességi pályán. A foglalkozásokon a diákok nemcsak a közlekedés, hanem a nyári szünet és a nyaralás biztonsága kapcsán is számot adhattak ismereteikről.

A gyerekek részére Sztréminé Szita Julianna rendőr főhadnagy, bűnmegelőzési főelőadó ismertette a legfontosabb tudnivalókat az áldozattá válás megelőzésére vonatkozóan. A programok között kiemelt helyet kapott a 112-es segélyhívószámmal kapcsolatos ismeretek bővítése, a közösségi oldalak biztonságos használata, valamint az internet, a közösségi média és az adatfeltöltések veszélyei.

A tábort a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szécsényi Katasztrófavédelmi Őrs munkatársai által biztosított program színesítette.

A rendőrök az iskolaőrök segítségével a szakmai programokat szabadtéri játékokkal és egész napos kirándulásokkal egészítették ki, amelyek során a tanulók többek között a Szécsényi járás településeivel, természeti értékeivel és kultúrájával ismerkedtek meg.

Fótó: police.hu