Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV) I.fokozatú vízkorlátozást vezetett be a hasznosi ellátási körzet településein.

Hirdetések

Az extrém csapadékhiányra, illetve a hőség miatt várható jelentős fogyasztásnövekedésre tekintettel, az ÉRV kérte az egyes települések önkormányzatait, hogy az ivóvízfogyasztási korlátozó intézkedések bevezetéséről gondoskodjanak annak érdekében, hogy az ivóvízellátás továbbra is folyamatosan biztosított legyen.
Az érintett települések: Pásztó, Pásztó-Mátrakeresztes, Pásztó-Hasznos, Tar, Jobbágyi, Szurdokpüspöki, Kisbágyon, Ecseg, Csécse, Kozárd, Buják, Bér, Cserhátszentiván, Bokor, Kutasó, Alsótold, Felsőtold, Garáb, Szirák, Egyházasdengeleg, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Héhalom, Kálló, Mátraszőlős, Palotás, Szarvasgede.
A szolgáltató azt kéri a lakosságtól, hogy törekedjenek az ivóíz észszerű felhasználására és korlátozzák a más irányú felhasználást.
A korlátozások szerint:
Tilos a kertek, parkok tömlős és árasztásos locsolása, a gépkocsik tömlős mosása. Tilos a házi medencék, gyűjtő tartályok ivóvízzel történő töltése. Az üzemi fogyasztók (évi 10 000 m3-nél nagyobb vízmennyiséget felhasználók) – a kiemelt intézmények kivételével – napi ivóvíz-vételezésüket 10 %-kal kötelesek csökkenteni. Az üzemi fogyasztó kategóriába nem tartozó közületek és intézmények – a kiemelt intézményeket kivéve – fogyasztása az előző év tárgyhavi fogyasztást nem haladhatja meg. Közutak locsolása, és mosása is tilos.
Az ÉRV mindent megtesz a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében. Kiemelt figyelmet fordítanak az esetleges hálózati meghibásodások javításának gyorsaságára, illetve szükség szerint az ivóvízellátás alternatív módon történő biztosítására.

Hirdetések