Hirdetések

Az Országos Rally Bajnokság múlt hétvégi versenyén harmadik lett a szécsényi Velenczei Ádám, ezzel lecsúsztak a második helyről a hamradikra. A sorozat hátralévő két állomásán még visszaszerezheti elvesztett pozícióját.

Ahogyan a Mecsek Rallyn, a múlt hétvégi székesfehérvári versenyen is defektet kaptak Velenczeiék. A Mecseken egy elhibázott lassító miatt lett gondjuk az utolsó előtti szakaszon, ami 10 másodperces büntetést vont maga után. Székesfehérváron is átok szállt rájuk, de ettől függetlenül pozitívan értékelte Ádám a hétvégét.

Nagyon jó verseny volt, csütörtöktől vasárnapig, a pályabejárástól az utolsó pillanatig élveztük a futamot! Az első két szakaszon még csak tapogatóztunk, aztán gyorsról‐gyorsra jobban éreztem, hogyan is kell a murván gyorsan közlekedni. Legfőképpen a hegyesdi szakaszt tetszett. Nagyon fontos volt a navigáció, hiszen ez a szakasz teljesen új volt mindkettőnk számára. De ezt élveztük a legjobban. Az utolsó előtti szakaszon defektet kaptunk, ezzel magunkra húztuk a mögöttünk érkezőket és a végén a hibám megint sok pontot jelentett az ellenfeleinknek

Még két futam van hátra a bajnokságból, és egy hosszabb szünet után egészen októberig kell várni a következő versenyig. A bajnoki ponttáblázat alapján úgy tűnik, ha az eddigihez hasonló tempót diktálnak Velenczeiék, akkor legalább megőrzik a harmadik helyet, de mint mondta: a cél, hogy sikerüljön előrébb lépni. Ehhez pedig Ózdon kockáztatni is kell.