Hirdetések

A rétsági rendőrök Rétság belterületén fogták el az embercsempészt, aki személygépkocsival hét fő szír állampolgárt szállított és el akart menekülni a rendőrök elől.

Hirdetések

A Rétsági Rendőrkapitányság járőrei ma délután 3 óra előtt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Győri Osztály jelzése alapján, Rétság belterületén akartak ellenőrizni egy Suzuki típusú magyar rendszámú személyautót. A sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, és egy előtte balra kanyarodni szándékozó személygépkocsinak ütközött, majd árokba hajtott. A gépkocsit vezető férfi és az abban utazó további hét személy szírnek vallotta magát. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

A baleset következtében a négy szír és a vétlen jármű vezetője megsérült, akiket a mentőszolgálat munkatársai ellátásuk érdekében kórházba szállítottak.

A rendőrök az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Előállítása és elszámoltatása jelenleg is folyamatban van. 

Hirdetések