Hirdetések

Megszólalt Hernádi Zsolt, a MOL vezetője, aki a Kormány tagjaival történt egyeztetést követően nyilatkozott a hatósági áras üzemanyagok kapcsán. Szerinte ha így marad a szabályozás, ellátási problémákat fog okozni, üzemanyaghiány lehetséges. Máris jött az újabb hír: szombaton rendkívüli Kormányinfó lesz.

Hernádi a mai politikai egyeztetésen arra kérte a döntéshozókat, hogy mielőbb mérlegeljék a helyzetet, mert álláspontja szerint a MOL százhalombattai finomítója, ahol egyébként jelenleg tervezett karbantartás történik, képtelen kiszolgálni a hazai piacot. Szavait úgy pontosította a MOL-vezér, hogy

Olyan lépéseket kell minél hamarabb meghozni, hogy szűküljön az ársapkával kedvezményezettek köre olyan mértékben hogy a kereskedőknek újra megérje Magyarországra dízelt behozni.

Vagyis várhatóan a gázolajjal működő autók esetében léphet fel probléma. Régiós szinten tovább nehezíti az üzemanyag-ellátást, hogy az osztrák OMV schwechati finomítója csak ősszel indul újra a tavaszi leállást követően, valamint Hernádi Zsolt információja szerint egy csehországi finomító is váratlanul leállt.