Hirdetések

Összeütközött két személyautó a 21-es főúton, Pásztó közelében szombat délelőtt. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben öt ember volt érintett, hárman sérültek meg a balesetben. A sérülteket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A mentési munkálatok ideje alatt a főút érintett szakaszán teljes útlezárás volt érvényben.

Hirdetések

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő szombat délután egy Munkácsy úti társasházban, Salgótarjánban. A helyi hivatásos tűzoltók és a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei vizsgálták a levegő összetételét az érintett lakásban. Méréseik során a gázüzemű vízmelegítő környékén kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét. A gázszolgáltató szakemberei a vízmelegítőt, annak szakember általi átvizsgálásáig kizárták a szolgáltatásból. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Leszakadt egy húsz méter magas fa ága és egy távközlési kábelt, valamint egy családi ház tetőszerkezetét és kerítését is megrongálta szombat délután Balassagyarmaton, a Nyírjesi utcában. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát, majd ideiglenes fóliaborítást helyeztek el a megrongálódott ház tetején. Személyi sérülés nem történt.

Négy esetben vonultak szabadtéri tüzekhez a hétvégén a Nógrád megyei tűzoltók. Szombat délután Kishartyánban és Kazáron lobbant lángra a száraz fű, mindkét helyszínen ötszáz négyzetméteres területen. Az este folyamán Szécsényben kétezer négyzetméteren pusztított a tűz. Megyénk hivatásos és önkéntes tűzoltói kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel fékezték meg a lángokat. Vasárnap Bokor község külterületén gyulladt meg egy körbála. Itt a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei avatkoztak be.

Hosszában kettéhasadt, ezzel a járműforgalmat veszélyeztette egy körülbelül tíz méter magas fűzfa Salgótarjánban, a Borbély Lajos utcában vasárnap reggel. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a veszélyessé vált ágat.

Letért az útról és az árokba hajtott egy kisbusz vasárnap este Karancskeszin, a Fő úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Személyi sérülés nem történt.

Ráfutásos balesetet szenvedett három személyautó vasárnap este a 22-es főúton Szécsény és Őrhalom között. A szécsényi hivatásos tűzoltók a helyszínt biztosították és a forgalmat irányították a rendőrség kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt.