Hirdetések

Nem is feltételes módban fogalmazott a Független Benzinkutak Szövetsége, kész tényként közölte a társaság, hogy augusztus 19-én és 20-án zárva lesznek a kisebb üzemanyagtöltő állomások. Fizetési problémákkal küzdenek, közben pedig benzin és gázolaj sincs már egyes helyeken Nógrádban.

Hirdetések

Pénteken délben egy kútoszlop kivételével mindegyik üres volt a balassagyarmati Oil állomásán, ahol tehát benzin és gázolaj sem volt kapható. Prémium benzint és némi gázolajat még tudtak adni, de cikkünk megjelenése idején is változhat a helyzet. Az ugyancsak gyarmati Xhénia töltőállomásán is elfogyott a benzin, azonban gázolajból több ezer litert tudnak még eladni. Tóth András, a Xhénia Petrol ügyvezetője érdeklődésünkre azt mondta:

Tegnap a szokásos forgalom háromszorosát mértük. Csak feltételezni tudom, hogy tartanak az emberek attól, hogy hamarosan nem is lesz benzin és gázolaj.

Közben a Független Benzinkutak Szövetsége közleményben tudatta, hogy az egyesületük tagjai közé tartozó kisebb töltőállomások augusztus 19-én és 20-án nem lesznek nyitva. Az egyelőre bármilyen kommunikációs csatornán elérhetetlennek tűnő szövetség vezetőjét a 24.hu egy korábbi interjúból idézte. Egri Gábor az üzemanyag árstop meghosszabbításakor azt mondta:

Lélegeztetőgépen vannak tartva a kis benzinkutak, de úgy látszik, ezek a források nem állnak rendelkezésre júliusra, holott erről jogszabály és határozat született a kormány részéről.

A különböző hírforrások szerint a szövetségben jelenleg több száz kis kútnak nevezhető töltőállomás van jelen.