A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) augusztus 19-20. között figyelmeztető zárva tartást helyezett kilátásba, mert a hatósági áron eladott üzemanyagok csak veszteséget termelnek az általuk képviselt töltőállomásoknak. A jellemzően kisebb, magántulajdonban, családi vállalkozásként működő kutakat tömörítő szervezet tegnap már enyhített álláspontján, és minden üzemeltető saját belátására bízta a döntést.

Hirdetések

Az FBSZ tegnap megállapodott a kereskedelempolitikáért felelős államtitkárral arról, hogy a kiskutak veszteségeit részben mérséklő, korábban ígért kormányzati támogatást jövő héten fizetik ki. A szövetség ennek tudatában megváltoztatta álláspontját, és közleményben tudatta, hogy a zárva tartásra tervezett augusztus 19-20-i napokon minden kis benzinkutas maga dönti el, hogy kinyit-e.

Az egyik Nógrád megyei kútüzemeltető szerdán kora délelőtt azt közölte az ipolyinfo.com-mal: szerinte meg fog bénulni Balassagyarmat környéke, mert a benzinkutak zárva lesznek. Azzal érvelt, hogy annak ellenére is csak veszteséggel tudnak majd működni, hogy a kormányzattól támogatást kapnak.

Nyugat-Nógrádban jelenleg 6 kisebb kapacitású üzemanyag töltőállomás működik, köztük egy a MOL kezelésében, valamint további 5 nagyobb, valamelyik hálózat tagjaként. Az általuk szerdán késő délelőtt közöltek alapján az alábbi nyitva tartással működnek az érintett napokon:

Nyugat-nógrádi üzemanyag töltőállomások nyitva tartása:

08.19. (péntek)08.20. (szombat)
Rétság OMV6-22 óra6-22 óra
Rétság MOL0-24 óra0-24 óra
Balassagyarmat MOL0-24 óra0-24 óra
Balassagyarmat Xhénia6-22 óra6-22 óra
Balassagyarmat Oil0-24 óra0-24 óra
Mohora AVIAzárvazárva
Galgaguta MOL7-19 óra7-19 óra
Szécsény SümAgro6-22 óra*6-22 óra*
Szécsény MOL6-22 óra6-22 óra
Karancslapujtő Kajoil6-21 óra6-21 óra
*Jelenleg nem kapható üzemanyag. A nyitva tartás az elérhető üzemanyagok esetén érvényes.

A Börzsöny keleti és északi részén autózók a közeli Vámosmikola töltőállomásán is tankolhatnak augusztus 19-én és 20-án, 6-20 óra között.