Hiába takaríttatja el az önkormányzat az illegális szemetet, a helyben élők szinte azonnal újabb és újabb hulladékhegyet hordnak össze az Ipoly menti faluban. A polgármester a fejét fogja és képtelen megoldást találni.

Hirdetések

Radvánszky Judit, a település vezetője a Frisshíreknek mondta el, hogy szerinte nincs megoldás a problémára, pedig azt is tudják, hogy kik öntik ki a faluban a hulladékot. Másik problémája, hogy azt sem tudja, kit kellene keresni és melyik hivatalban ahhoz, hogy segítsenek megszüntetni a gondjukat.

A helyben lakók pontosan tudják, hol helyeztek el térfigyelő kamerákat, azokat elkerülve szórják szét a szemetet olyan helyeken, ahol nem láthatják meg őket, így bizonyító erejű felvételeket sem tudnak készíteni róluk.

Az illegális szemetet az önkormányzat nem akarja látni, ezért ha csak tudja, bezsákoltatja saját közmunkásaival, és a hulladékszállító cég viszi el.

A mennyiségtől függ, hogy milyen gyakorisággal vitetjük el a hulladékot. Abban az esetben, ha csak kevés van és olyan összetételű, a közmunkások segítségével bezsákoljuk és a szemétszállítás során szabadulunk meg tőle

– mondta a polgármester. Hozzátette: ha túl sok a szemét, az összegyűjtéshez szükséges konténer bérleti díja akár 140 ezer forint is lehet, ha pedig veszélyes hulladékról van szó, ennél drágább árat kell fizetni.