Hirdetések

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) adatai alapján a startlap.hu tette közzé azokat az ábrákat, amik szerint Nógrád megyében augusztus 20-án este 9 óráig nem fog eső esni. Megnéztük, hogy Svájcban mit gondolnak erről, az eredmény ettől eltérő.

Hirdetések

Bizonytalan légköri helyzet fog uralkodni az államalapítás ünnepén Magyarországon, ezért is döntöttek úgy Balassagyarmaton, hogy a szabadtéri programokat a Vármegyeháza épületébe viszik be.

Az idő előrehaladtával lokálisan változik az időjárási prognózis is, amelyeket érdemes folyamatosan követni azoknak, akik nyugodt ünneplést terveznek valamelyik eseményen.

Jó hír szombatra? Az OMSZ péntek délben érvényes előrejelzése augusztus 20-án 22 órára. (grafika: OMSZ)

A péntek déli OMSZ előrejelzés szerint Balassagyarmaton semmi nem zavarja majd a szabad téri programot tervezőket. Eső legkorábban délelőtt 10 órakor várható, amely a Börzsöny nyugati oldalán fog esni, de nem terjed tovább Nógrád megyére. A számítógépes modellezés csak augusztus 20-án 22 órára teszi valószínűvé a csapadékhullást, intenzív esőzés éjfél környékén várható.

Óramű pontossággal? A svájci meteologix.com péntek délben érvényes előrejelzése. (grafika: meteologix.com)

A magyar számítások mellett egy svájci előrejelzést is megvizsgáltunk. A meteologix.com adatai alapján a napközbeni csapadék valószínűsége mindössze 30% alatti, azonban 22 óra után szinte azonnal 50% fölötti, kiadós esőt a svájciak is csak éjfél körül várnak Balassagyarmat körzetében.