Hirdetések

Még éppen dél előtt eleredt az eső Balassagyarmaton, ami nem sokkal az augusztus huszadikai hivatalos megemlékezés után áztatta el a várost. Az ünnepséget zárt térben rendezték meg, aki gyalogosan nem sietett haza, valószínűleg bőrig ázott. Közben az Ipoly újabb rekordot állított be.

Hirdetések

Nem voltak sokan az augusztus 20-dikai balassagyarmati megemlékezésen, valószínűleg azért, mert csak kevesen gondolják, hogy a közösségi ünneplésre szükségük van, erre utalt beszédében Molnár Ambrus református lelkipásztor. A Vármegyeháza dísztermében valóban kis számú közönség foglalt helyet, azonban a mintegy száz főnyi érdeklődő a korábbi évekkel összevetve nem volt sokkal kevesebb.

A megemlékezés és az új kenyér megáldása után megérkezett az eső Nógrádba, Balassagyarmaton fél tizenkettőtől zuhog és cikkünk megjelenésekor, délben is esik.

Közben az Ipoly újra rekordot döntött, a vízállás ismét a valaha volt legkisebb, 24 centiméteres szinten vagy az alatt volt Nógrádszakálnál ezen a héten. Augusztus 20-án 11 órakor 19 centiméteren állt, a megérkező eső kissé javíthatja majd az extrém rossz adatokat.

Hirdetések