Hirdetések

Safety Day-t, azaz baleset-megelőzési napot tartott a balassagyarmati Kábelgyár.

Hirdetések

Balog Márton, Prysmian MKM magyarországi operatív igazgatója elmondta, hogy immáron harmadszor szervezik meg ezt a rendezvényt, amely a dolgozók biztonságos munkavégzését szolgálja. Ezen a napon leállították a termelést és 12 állomásos versennyel készült a vezetőség, a munkavállalók számára.Előadásokon és bemutatókon vehettek részt a dolgozók, akiket csapatokba osztottak. Többek között tüzet oltottak a Tűzoltóság segítségével, illetve az újraélesztés folyamatát is megtanulták a Mentőktől.

Markó Norbert Prysmian MKM balassagyarmati igazgatója hangsúlyozta, hogy a verseny 12 állomása a mindennapi munkavégzés eddig is ismert szabályait, előírásait frissíti fel a munkavállalók számára. A vezetőség elsődleges szempontja a dolgozók védelme és biztonsága. Markó Norbert az állomások közül kiemelte a targoncás állomást. Itt, az emelő géppel kapcsolatos feladatokat, szabályokat és a gyáron belüli biztonságos közlekedést ismételték át. A gyárigazgató szerint, a másik fontos előadás a mindennapos és kötelező munkavédelmi eszközök szabályszerű viseléséről szólt.

Majer-Illés Ivett, a Prysmian MKM balassagyarmati irodavezetője egy elrettentő videót vetített a munkatársaknak, egy, az amerikai központjukban megtörtént balesetről. Majer-Illés Ivett elmondta, hogy a baleset egy figyelmetlenségből eredt és súlyos egészségügyi következményeket vont maga után. Ivett szerint, a dolgozókra nagy hatással volt a történet, szó nélkül figyelték az eseményeket. Zárásként a résztvevőknek egy tesztet kellett kitölteniük a nap folyamán megszerzett ismeretekről. A legjobb csapat értékes nyereményekkel lett gazdagabb.

A Prysmian MKM Balassagyarmati Kábelgyár a jövőben is gondol a dolgozóira, szeptember 10-én egy fergeteges és szórakoztató családi nappal készülnek.