Hirdetések

A balassagyarmati rendőrök a bejelentést követően egy órán belül azonosították azt az 55 éves helyi lakost, aki egy idős férfit fosztott ki.  

Hirdetések

A rendőrségre 2022. augusztus 22-én 13 óra 50 perckor érkezett a bejelentést, miszerint egy idős férfi elektromos kerékpárjával közlekedett Balassagyarmat belterületén otthonába, amikor azzal családi háza előtt elesett. A sértett megsérült, és idős kora, valamint mozgáskorlátozottsága miatt a földről nem tudott felállni. Ezt kihasználva az arra gyalogosan közlekedő 55 éves férfi a sértetthez lépett, majd a ruházatának zsebeit átkutatta, a nyakából az aranyláncot kitépte és a helyszínről elszaladt. 

A rendőrök a bejelentést követően egy órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható balassagyarmati lakost.

A nyomozás adatai alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2022. május 7-én a délelőtti órákban egy balassagyarmati lakóház udvarára a kapun át bemászott, majd az épületből dohányterméket, mobiltelefont és hűtőtáskát lopott el. A terhelt augusztus 6-án éjszaka szintén Balassagyarmaton, az egyik vendéglő ablakán lévő szúnyoghálót kivágta és az épületbe bement, amelyet átkutatott, a helyiségekből élelmiszert vitt el.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállított férfit a rendőrök kifosztás bűntett, valamint többrendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.