Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat egy 32 éves férfivel szemben, aki kutyáit nem látta el megfelelően, ezzel majdnem a halálukhoz vezető megbetegedésüket okozva.

Hirdetések

A vád szerint a férfi a nőstény kutyát és annak kölykét kedvtelésből tartotta házának udvarán. A vádlott 2020 decemberében az akkor 14-16 hónapos anya kutyát egy alig egy méter hosszúságú lánccal kötötte ki egy betonoszlophoz, neki sem vizet, sem ételt, de még fedett helyet sem biztosított. A pár hetes kölyökkutya sorsa sem volt jobb, ő sem kapott megfelelő ellátást, egyik állatban sem volt chip, de a kötelező oltásokat sem kapták meg, és az előírt féreghajtást sem végezte el rajtuk gazdájuk.

A nem megfelelő bánásmód következtében az ebek legyengültek, alultápláltak, bélférgesek lettek és bélgyulladásban szenvedtek. Az állatokat végül állatvédők mentették ki a férfitől, ha erre nem kerül sor, néhány héten belül elpusztultak volna.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a férfi ellen állatkínzás vétsége miatt emelt vádat, melyben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.