Hirdetések

Orbán Viktor miatt van válság Magyarországon, és amíg ő marad, marad a válság is – jelentette ki Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője, szóvivője online sajtótájékoztatóján.

Hirdetések

Az ellenzéki politikus közölte: a Magyar Pékszövetség elnöke szerint jelentős drágulás várható a pékáruknál, mert be kell építeniük az áraikba „a kormányzati rezsiemelést”. Ez a sokadik dolog, „ami a mindennapjainkat érinti” – tette hozzá a képviselő.
Megjegyezte: a hétszeresére emelt gázárat „nemcsak akkor fogjuk megfizetni, amikor kifizetjük a rezsit, hanem akkor is, amikor boltba megyünk, amikor befizetjük a gyerek iskolai étkezését”.
Kiemelte: „az orbáni infláció és az orbáni rezsiemelés miatt drágul a kenyér és a mindennapi megélhetés Magyarországon, Orbán tette tönkre a forintot, és Orbán emelte a hétszeresére a gázárat, ezért a drágulás is Orbán Viktor miatt van”.
Barkóczi Balázs szerint a helyzet megoldásához előbb fel kell ismerni a problémát, „a probléma pedig maga a miniszterelnök”, miatta van válság Magyarországon, és „amíg Orbán marad, marad a válság is”. Már most látszik, hogy minden magyar duplán fogja megfizetni a rezsiemelést: először a rezsiszámlával, utána pedig a bevásárlással, az igénybe vett szolgáltatásokkal, gyakorlatilag mindennel – mondta.
Úgy fogalmazott, „Orbán Viktor elhozta nekünk az 1000 forintos kenyér korszakát is, és ki tudja, hogy hol van még a szakadék alja”.

Hirdetések