Hirdetések

A balassagyarmati Megafon rádió mai adása meglehetősen furcsán indult, reggeli közben kellett rádöbbenjen arra mindenki, hogy földönkívüli lény járt a városban és várhatóan újra meg fog jelenni majd valahol. Közben gyűlöletkeltő véleményformálók borzolják a gyarmatiak mindennapjait.

Akik még gyalogosan járnak, csak azok botlanak bele a Rákóczi út egyik társasházának aljában lévő problémába. Mindössze a lélek tartja az egyik telefonos szolgáltató műszaki dobozát a falon, ami őket nem zavarja, és úgy néz ki, hogy egyetlen városlakó sem érzi problémának ezt évek óta. Valaki egy nagy kérdőjelet rajzolt rá. Maradt még festék az elkövetőnél, úgyhogy a mellette lévő négy darab villanyszekrényt is kifestette.

Rejtély, hogy az ember sötét oldalát felszínre hozó, szinte mindenki által egyszerre gyűlölt és kedvelt rajzfilmkarakter, Eric Cartman és Garfield, a lusta és utálatos narancsmacska miért a Rákóczi út 48. társasházi közösségében talált új otthonra.

A rádió egyik műsorvezetője, Nemesvári Norbi azonnali műelemzése szerint a felújított villanyszekrény üzenete, hogy ne legyél mindig szürke.

Ezt erősítette meg Márton Renáta, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt balassagyarmati képviselője is, az ő társaságuk követte el a dekorálásokat. Azt mondta a rádióban, hogy semmire nem kérnek engedélyt senkitől, a villanyszekrényt és egy telefonfülkét is gerilla módszerekkel dekorálták. Hozzátette: tudja, hogy a jog bünteti a rongálást, de ő úgy látja, hogy ez egyáltalán nem az.

Az interneten máris záporoznak a vélemények, és úgy látszik, ha megbüntetné az elkövetőt a jog, a népharag söpörné el a bíróság ítéletét, mert eddig úgy nyilatkozott a közönség, hogy tetszik, amit látnak.

Az adásból kiderült az is, hogy a városban járt E.T. is, valaki egy telefonfülkében állva látta a földönkívüli lényt, majd eltűnt, és azóta sem bukkant fel sehol. Márton Renáta megerősítette, hogy pártjuk intézte a látogatást, és miután sokakat érdekel, van-e élet a Földön kívül, két nap múlva vissza fog jönni és telefonon válaszol az érdeklődőknek.