Hirdetések

A Balassagyarmati Törvényszék tanácsa az ügyészségi fellebbezéssel egyetértve súlyosította annak a 44 éves salgótarjáni férfinek a büntetését, aki életveszélyesen fenyegette meg volt élettársát.

Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség 2021 augusztusában kelt vádirata szerint 2021. június 3-án az esti órákban a sértett és élettársa által lakott ingatlanba egy ismeretlen személy becsöngetett. A lakók kimentek az utcára, ahol a nő korábbi élettársával találkoztak.

A nő azt feltételezve, hogy a vádlott csengetett be hozzájuk, megkérte, hogy hagyja őket békén. A férfi tagadta, hogy ő csengetett, majd a helyszínről távozni készülő pár után ment, és egy 10-15 cm pengehosszúságú kést elővéve megölésükkel fenyegette meg őket.

A nő közölte, hogy fel fogja jelenteni, mire a volt élettárs azzal is megfenyegette, hogy ha kijön a börtönből, az lesz az első dolga, hogy „elintézi” őt. 

A vádirat nyomán az első fokon eljáró Salgótarjáni Járásbíróság 10 hónap, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte az elkövetőt. Az ítélet ellen a vádlott felmentése érdekében, az ügyészség pedig hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabása miatt jelentett be fellebbezést.

A másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék csak az ügyészi fellebbezést tartotta alaposnak és – mivel a férfi a korábban szintén a nő sérelmére elkövetett zaklatás bűntette miatt kiszabott büntetés próbaideje alatt követte el jelen bűncselekményt – 1 év 4 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra súlyosította a járásbírósági döntést. Mivel felfüggesztett büntetés hatálya alatt állt az elkövető, így a korábban kiszabott, de végrehajtásában felfüggesztett 1 év 6 hó börtönbüntetést is le kell ülnie.

Az ítélet jogerős.