Hirdetések

A telex.hu a nyilvánosság egyik legfontosabb intézménye Gulyás Márton politikai aktivista, műsorvezető szerint. A telex.hu-nak adott interjújában dícsérte a telex.hu-t, mert a weboldal az abban dolgozók tulajdonában van.

Hirdetések

Többek között a magyar baloldali média jövőjéről is kérdezte a telex.hu munkatársa Gulyás Márton független baloldali politikai elemzőt (így fogalmazott magáról a Mandiner által szervezett korábbi vitában), aki mindenek előtt azt mondta, nem szorul rá kérdésekre, mert amit akar, úgyis elmond a saját nyilvános lehetőségei által. Ugyanakkor szerinte diplomáciai kötelezettsége, hogy most beszéljen, mert a telex.hu sokszor szemlézi a Partizánt.

Gulyás elmondta: előremutató változások vannak a magyar médiában, 2010 óta politikailag sokkal tudatosabb munka folyik Magyarországon. Megfogalmazása szerint az egyik „legfaszább”, hogy a telex.hu a dolgozók kezében van, ahogyan régen a HVG is így kezdte, aztán átalakult. Meglátása szerint ennek ellenére nem kellően népszerű a telex.hu. Azt mondta:

Az Origo vagy az Index megveri az olvasottságban (a telex.hu-t – a szerk.), ami számomra értelmezhetetlen. És valami nagyon fontosat mond erről a társadalomról, amit nem akarunk észrevenni, vagy nem tudunk igazából észrevenni, én nem tudom értelmezni.

Az általa készített Partizán címmel elérhető internetes videókról, valamint az azt készítő társaságról Gulyás azt mondta: elkötelezettek abban, hogy munkahelyük demokratikusan működjön. Példaként említette, hogy náluk van minimumbér és a munka törvénykönyvében rögzítetthez képest nagyobb mértékű fizetett szabadság is, továbbá prémium és munkahelyi menza is működik.

Tegnap állt föl az üzemi tanács, ami elkezd dolgozni és megvizsgálja, hogy mik a legfontosabb dolgozó sérelmek, hogyan lehetne ezt tovább demokratizálni.

– emelte ki a Partizán működésének legújabb fejlődési állomását a műsorvezető.

Gulyás azon is elmélkedett, hogy fontos közösségi médiaként működni, de nem biztos, hogy elegendő az, ha a munkatársak vannak befolyással a termék előállítására. Véleménye szerint kérdés, hogy a pénzzel támogató emberek is beleszólhatnak-e a munkába.