Hirdetések

A  Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály és a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai fogták el azt a montenegrói állampolgárságú férfit, aki 34 illegális migránst szállított.

A 21-es számú főút 19. kilométerszelvényében, a Salgótarján irányába haladó pályatesten vontak ellenőrzés alá egy magyar felségjelzésű kisteherautót a  Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2022. szeptember 9-én 8 óra 20 perckor mélységi migrációs ellenőrzés során. A teherautót egy 41 éves montenegrói állampolgárságú férfi vezette, aki a gépjármű megállását követően abból kiugrott és elszaladt, azonban a Pásztói Rendőrkapitányság járőrei Jobbágyi belterületén elfogták. A teherautó zárt – szellőzési lehetőség, valamint ülőhely nélküli – rakterében elsődleges információk alapján 34 külföldi tartózkodott, akik magukat szír állampolgároknak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

A rendőrök az embercsempészt és a 34 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói az embercsempésszel szemben – őrizetbe vétele mellett – büntetőeljárást indítanak.