Hirdetések

Macerásabb a történet – ezt mondta Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere néhány perccel ezelőtt, reggel fél kilenc körül a Megafon rádióban arra, hogy mivel a csoportos gázbeszerzésben részt vett települések közül ketten nem fogadták el a beszerzési árat, ez új helyzetet teremt. Itt vannak a részletek!

Hirdetések

Több mint 16-szoros gázárat kapott többek között Balassagyarmat önkormányzata annak a települési csoportosulásnak a részeként, amely az összefogás által igyekezett kedvező díjazáshoz jutni. Az ajánlatról minden érintett önkormányzatnak döntenie kellett. Csach Gábor balassagyarmati polgármester ma reggel a Megafon rádióban jelentette be a friss hírt: két település nem akar ezen az áron szerződni, ezért az ajánlat senkire sem érvényes már. Hozzátette: ettől kezdve úgynevezett napi árazás következik, amely „macerásabbá teszi a történetet”, lehet, hogy a 16-szoros árnál is drágább, de lehet, hogy annál sokkal olcsóbb gázhoz jutnak majd a piacról.

Balassagyarmaton december végéig csak olyan bezárási döntéseket hozunk meg, amely adott területen lehetőséget ad más helyszínen annak folytatására.

– közölte a város vezetője. Majd részletezte:

A művelődési központban temperált gázfűtés lesz, és mivel az egész épület elektromos fűtésre is átállítható, ezért ezt a megoldást választjuk, éppen úgy, mint a Horváth Endre Galéria és a Madách Imre Városi Könyvtár esetében is. Ehhez még figyelembe vesszük a külső hőmérsékletet is, annak függvényében változhat az így nyitva tartó intézmények működése.

Nem terveznek elviselhetetlen változtatásokat, mert a már eldöntött takarékossági változtatások a jelenlegi állapot alapján mintegy 30%-os gázfogyasztás-csökkentést fog eredményezni. Ebbe már beleszámolták az Ipolypart utcai sportcsarnok ideiglenes bezárását is, amely azt követően fog megtörténni, hogy a Nádor utcai új sportcsarnokot várhatóan még idén átadják. A polgármester e kapcsán azt is elmondta: az Ipolypart utcai létesítmény rezsijét a város fizeti, a Nádor utcaiét pedig az állami üzemeltető állja.

Hirdetések