Hirdetések

A 22 éves nógradmarcali lakos vezette a személygépkocsit, azonban a rendőri jelzést követően a hátsó ülésekre mászott azért, hogy a felelősségre vonást elkerülje.

Hirdetések

A férfi 2022. június 10-én az éjszakai órákban egyik ismerősével közlekedett személygépkocsival Szécsény belterületén. Kocsikázásuk során a Szécsényi Rendőrkapitányság járőrei ellenőrzés alá kívánták vonni őket, azonban a férfi a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva továbbhajtott. A rendőrök követték a gépkocsit, amely közben megfigyelték, hogy a vezető oldali ülésen egy magasabb személy ül, míg mellette egy alacsony magasságú utas foglal helyet. A jármű egy kis idő múlva az úttest szélére lehúzódott, a járőrök a kocsihoz lépve pedig észlelték, hogy a jobb első utas éppen a vezető oldali ülésre mászik át. Eközben a jármű vezetője megpróbált a hátsó ülésekre átjutni. Nem ok nélkül próbálkoztak ezzel a trükkel, ugyanis a gépjárművet eredetileg vezető 22 éves férfi a vezetést megelőzően alkoholt fogyasztott, sőt a Balassagyarmati Járásbíróság engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt minden közúti jármű vezetésétől eltiltotta.

A Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai a 22 éves nógrádmarcali férfi ellen folytatott járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt indított eljárás vizsgálati szakaszát befejezték, és az ügy iratait a Balassagyarmati Járási Ügyészségnek megküldték.