Hirdetések

A rétsági rendőrök fogták el azt az olasz embercsempészt, aki egy kisteherautó rakterében próbált meg 14 külföldit illegálisan átszállítani az országon.

Hirdetések

A Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai 2022. szeptember 20-án 13 óra 24 perckor ellenőriztek egy szürke színű, Opel típusú zárt kisteherautót a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján Rétság belterületén.

A rendőrök a rakteret átvizsgálva 14 ismeretlen személyt találtak. A külföldiek magukat szír állampolgároknak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

A rendőrök az embercsempészt és a 14 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az embercsempésszel szemben – őrizetbe vétele mellett – büntetőeljárást indít.

Hirdetések