Hirdetések

Milliókkal támogatta a rétsági önkormányzat a városi sportegyesület labdarúgó csapatát, mégis csődbe mentek. Most új csapatot alakítanak, megint milliókat költenek a focira. Közben kiderült, hogy a focisták öltözőjében ráz a víz, ezért nem lehet zuhanyozni.

Hirdetések

Megrázó körülmények között ment csődbe a Rétság Városi Sportegyesület (RVSE), a társaság kiemelt támogatójának számító városi önkormányzat nem tudta kideríteni, miért dobták be a törölközőt. Mezőfi Zoltán polgármester a városi újságban számolt be arról, hogy az önkormányzat a klub számos működési feltételéhez járult hozzá tizenegy év alatt. Mint közölte: többek között sportfelszerelésekre, útiköltségre, energiadíjakra, pályakarbantartásra, a labdarúgó meccseken közreműködő bírók kifizetésére 26,9 millió forintot költöttek.

Mezőfi több más tételt is felsorolt, amelyek között fejlesztésre elszámolt összegek is olvashatók, állítása szerint ezzel együtt összesen több mint 31 millió forintot kapott Rétságtól a klub, továbbá a társasági adóból az egyesület által igényelt és megkapott 13,9 millió forintnyi támogatást is felhasználhatták.

A polgármester megemlítette, hogy ezekből a támogatásokból a csapatot működtető RVSE elvégezhette az öltöző felújítását, hangosítást építhetett ki és vásárolhatott egy eredménykijelzőt is, ami a közönség számára mutatja a meccs állását.

Ezzel szemben mit vett át az önkormányzat? Néhány padot, 4 db szöglet-zászlót és kilyukasztgatott hálókat.

– summázta a leltárt Mezőfi Zoltán.

A csődbe ment egyesület helyett újat alapított néhány civil, Rétsági Football Club (RFC) néven a nyáron megkezdődött megyei harmad osztályú bajnokságban indultak el. A számítások szerint 10 millió forint önkormányzati támogatásra van szükség a folytatáshoz, azonban – a polgármester szerint – az átmeneti időszakra további 4,5 millió forintot adtak egy másik egyesületnek, amely ideiglenes menedéket biztosított a focistáknak ahhoz, hogy bajnoki mérkőzéseiket vállalni tudják idén.

A Rétsági Football Club néven játszó új, megyei harmad osztályú csapat. (fotó: fb.com)

Közben az önkormányzat villamossági felülvizsgálatot végeztetett abban a sportöltözőben, ahol a korábbi klub működött, és jelentős hibákat tártak fel, például azt, hogy zuhanyozni azért nem lehet, mert ráz a víz. A polgármester szerint a javítás költsége az önkormányzatra marad.