Hirdetések

Pályázatot nyújt be a bátonyterenyei önkormányzat a Magyar Labdarúgó Szövetséghez a Zrínyi utcai műfüves focipálya felújítására, mert a rossz állagú létesítményt folyamatosan rongálják. Ha sikerül felújítani, az üzemeltetés az egyházi iskola dolga lesz – ezt akarja elérni a város vezetése.

Széttépik a kerítést, a pályán hétvégente szemetelnek, kiégetik a műfüvet – ilyen információk jutottak el Bátonyterenye önkormányzatához a kisterenyei városrészben lévő létesítmény használatáról a polgármester szerint. Nagy-Majdon József a képviselő-testület ülésén azt mondta, hogy ez nem maradhat így, ezért a felújítás után a Bátonyterenyén lakók csak az egyházi iskola engedélyével használhatják majd, elképzelhető az is, hogy fizetni is kell majd érte.

A polgármester közölte: a Bátonyterenyei Torna Clubbal több labdarúgó pálya kialakítását is eltervezték, amelyek az utánpótlás focitsták számára épülnének, de ismeretlenek elloptak 32 darab lecsavarozott kerítéselemet a munkaterületről. Hozzátette: tudomása van arról, hogy Salgótarjántól Bátonyterenyéig történnek hasonló lopások.

Miközben mi fejlesztésekben gondolkodunk, mások rombolnak. Gondolok itt a kastélykertre is, a rezet lebontják az egyszerű haszon miatt. Nem kellene ténykedniük a lakosság egy bizonyos részének, egyedeinek! Azért sem, mert azt fogja ez eredményezni, hogy Kisterenyéről el fogunk hozni mindent, ami mozgatgató. És nem lesz majd ott semmi. És le fogom záratni a kastélykertet! És nem lesz átjárás!

– mondta Nagy-Majdon, hangsúlyozva: ha senki nem mondja meg, hogy kik rongálnak, akkor a kisterenyeiek a kastélykert lezárása miatt csak kerülőúton mehetnek majd haza.