Hirdetések

A Rétsági és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei fogták el azt a bolgár állampolgárságú embercsempészt, aki Rétságon a rendőri jelzésre nem állt meg járművével, majd Balassagyarmaton egy áram ellátó transzformátornak ütközött.

A Rétság Rendőrkapitányság járőrei 2022. október 6-án 1 óra 27 perckor Rétság belterületén a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztály jelzése alapján akartak ellenőrizni egy osztrák honosságú személygépjárművet. A sofőr a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva továbbhajtott és Balassagyarmat belterületén egy áram ellátó transzformátornak ütközött. A Rétsági és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei 1 óra 39 órakor a helyszínen elfogták a személygépkocsi vezetőjét, egy bolgár állampolgárságú férfit. A baleset következtében személyi sérülés nem történt. A járműben a sofőrön kívül 6 férfi tartózkodott, akik közül 5 fő indiai, míg 1 fő pakisztáni állampolgárnak vallotta magát.

A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

A rendőrök az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indít.