Hirdetések

Tíz másodperc alatt történt tragikus baleset Ózdon. Először az ORC futam egyik versenyző párosa szenvedett balesetet, akik segítségére az egyik néző ment be a pályára. Ezt követően történt a tragédia.

Hivatalos közleményt adott ki a versenyt szervező Hero KFT. az esetről, az alábbiakban ezt közöljük:

Az Integra Group Ózd Rally utolsó gyorsasági szakaszán egy ORC mezőnyben versenyző páros balesetet szenvedett, később kiderült, hogy a sportolók személyi sérülés nélkül úszták meg az esetet. Az utánuk érkező versenyzőpáros az ilyen helyzetekre előírt szabályoknak megfelelően megállt, hogy tájékozódjon az esetleges sérültek állapotáról. Sajnálatos módon az őket követő versenyzőpáros hátulról nekik ütközött.
Ennek következtében irányíthatatlanná vált a versenyautójuk, ami elütött egy nézőt. A középkorú férfi a nézők számára kijelölt biztonságos helyet elhagyva a versenypályán igyekezett segítséget nyújtani, de tragikus módon a baleset során életét vesztette. Az események rendkívül gyorsan, néhány tíz másodperc leforgása alatt történtek, ezért a futam megszakítására, leállítására nem volt lehetőség.
A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség, a rali szakág, valamint a futamot rendező Hero Kft. valamennyi munkatársa osztozik az elhunyt hozzátartozóinak fájdalmában, részvétét fejezi ki a tragédiával kapcsolatban.