Hirdetések

Ózd önkormányzata csütörtökön képviselő-testületi ülésen vitatta meg az energiaválság miatti kényszerű intézkedéseket. A polgármester úgy fogalmaz: soha nem látott takarékosság következik, közben csökken az adóbevételük is.

Hirdetések

Várhatóan 300 millió forinttal csökken Ózd adóbevétele, ez is elhangzott a legutóbbi önkormányzati ülésen okként arra, hogy az energiaválságon túl mi befolyásolja az önkormányzati közszolgáltatások további fenntartását.

Janiczak Dávid polgármester közlése szerint elsősorban azért dolgoznak, hogy ne kelljen megválni egyetlen alkalmazottól sem, mert ha most korlátozzák is egyes intézmények működését, az esetleges elbocsátásokat követően biztosan képtelenek lennének már újra kinyitni azokat.

A polgármester közleményben tudatta, hogy

Várható a közvilágítási lámpatestek számának csökkentése, a Múzeum, Olvasó, Civil Ház, Könyvtár, Uszoda, Sportcsarnok, közösségi házak évszakra eső időszakos zárva tartása. (…) Ha nem lesz a számla kifizetve, csődeljárás lesz, és akkor a csődbiztos majd bezár mindent! Ez nem játék, nem szórakozás és főként nem kívánságműsor!

Janiczak szerint mintegy kétmilliárd forint hiányzik a város pénztárcájából, a kényszerűen meghozott intézkedések ennek ellensúlyozására is születtek Ózdon.

Hirdetések