Hirdetések

Rádióinterjúban beszélt Szita Károly, Kaposvár polgármestere arról, hogyan spórolnak a náluk is hatalmasra növekedő rezsiszámlákon. Szita szerint nem jó elv, ha közintézményeket zárnak be, vagy lekapcsolják a közvilágítást. Náluk átszervezéssel megoldható minden működés.

A városvezető a Rádió Most adásában beszélt arról, hogy logikus átszervezési programot hirdettek meg az energiaválság miatt. Az intézményvezetőkkel történt egyeztetések alapján döntöttek a további működtetésről. Mint mondta:

Választhattuk volna azt, hogy a bölcsődék, óvodák, szociális intézmények kivételével bezárjuk a létesítményeket, lekapcsoljuk a fűtést és az áramot, a közvilágítást. Voltak, akik ezt az utat választották. Mi viszont nem így járunk el. (…) Elővesszük a régi sportcsarnokot, ott tartjuk majd az edzéseket és meccseket, s ha valakiben felmerülne a kérdés, hogy miért nem az Aréna? Nos a válasz egyszerű: a távfűtött aréna fűtési költsége jelenleg 16-szorosára nőne. Viszont amint belép a rendszerbe a biomassza alapú városi zöld fűtőmű, ez a szám a tizedére csökken majd.

– fogalmazott Szita Károly,

Kaposvár felújított, régi sportcsarnoka. (fotó: kaposvarmost.hu)

aki azt is elmondta, hogy eddig a közvilágítás 192 millió forintba került, ami mostantól 1,3 milliárdos tétellé válik. Szerinte erre nem lehet megoldás a lámpák lekapcsolása.

Nem lesz sötét, nem veszélyeztetjük a gyalogosokat, a bicikliseket, a gyerekeket és az időseket. Keressük a megoldást, de nem engedünk a biztonságunkból.

– mondta a somogyi megyeszékhely vezetője.

Hozzátette: a Csiky Gergely Színházban nyári helyett téli szünetet tart, s később tartják meg az elmaradó előadásokat.