Hirdetések

Országszerte több bázisállomást is lekapcsol a Digi, ezzel megnyithatja azon intézkedések sorát a távközlési piacon, amelyekről napok óta cikkeznek az európai kontinensen az energiaválság egyik hatásaként. A Reuters beszámolója szerint fel kell készülni arra, hogy életbe lép a rotációs kapcsolási rend, emiatt egyes fogyasztókat ideiglenesen lekapcsolnak a hálózatról.

Hirdetések

Nem csak általában maradhat áram nélkül Európa, hanem a telekommunikációs cégek adótornyai is energia nélkül állhatnak, amennyiben beigazolódik az a pesszimista várakozás Európában, hogy kevés lesz az áram idén télen. Ha így történik, akkor életbe lép a rotációs kapcsolási rend, tehát átmeneti időszakra egyes fogyasztókat vagy fogyasztói köröket kikapcsolhatnak a forgalomból.

A hwsw.hu informatikai szakportál a Digire hivatkozva azt közli, hogy országszerte 6 bázisállomást kapcsol le novembertől a szolgáltató, többek között egy Nógrád megyei torony is „elnémul”, a közelében lakók és az ott átutazók számára a „nincs szolgáltatás” felirat fog megjelenni a készülékeken.

A lekapcsolással érintett helyek, a Nógrád megyei településsel kezdve:

Szilaspogony, Zádorfalva, Csákánydoroszló, Baranyajenő, Vasegerszeg, Jánosháza.

Szilaspogony több más Nógrád megyei településsel együtt került a Digi hálózatbővítésébe néhány éve, de a többi helyen (Cserhátsurány, Herencsény és Zabar) nincs szó a szolgáltatás kikapcsolásáról.

A Digi szerint a 6 bázisállomás lekapcsolása 15 előfizetőt érint.