Hirdetések

Keresi az uszoda lehetséges állami üzemeltetőjét Bátonyterenye önkormányzata azért, hogy szabaduljon annak fenntartási költségeitől. Az előzetes egyeztetéseket tavaly kezdték el, azonban az országgyűlési választásokat követő hivatali átszervezések miatt lelassult a folyamat.

Hirdetések

Alig több mint 15%-os kihasználtságú a bátonyterenyei tanuszoda azokban az időszakokban, amikor a közoktatási igényeken túl a városban élők használhatnák azt – kezdte a magyarázatot Nagy-Majdon József polgármester, aki szerint szükség van a létesítményre, azonban válság idején a város képtelen működtetni.

Elmondása szerint szinte mindent megtettek a takarékos üzemeltetésért, a gázfelhasználást jelentős mértékben váltották ki villamosenergiával, továbbá már 2013-ban vásároltak egy faaprítékkal működő kazánt, amihez közterületekről közmunkások segítségével szedik össze a fűtőanyagot. Nagy-Majdon úgy fogalmazott: ennél nagyobb spórolást már alig lehet elérni.

Az országgyűlési választásokat követően új szervezettel, a Honvédelmi Minisztériummal kell tárgyalni az uszoda lehetséges állami kézbe adásáról, emiatt elölről kezdődtek az egyeztetések – vázolta a tárgyalások jelenlegi állását a polgármester. Hozzátette: a megbeszélések lezárásig is mindent megtesznek azért, hogy Bátonyterenye számára a legkisebb teherrel legyen nyitva tartható az uszoda. A közoktatás számára szükséges feltételek biztosításán túl mostantól csak korlátozottan lehet igénybe venni a szolgáltatást a helyi lakosoknak, októbertől decemberig hétvégenként zárva tartják az uszodát.