Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Keresi az uszoda lehetséges állami üzemeltetőjét Bátonyterenye önkormányzata azért, hogy szabaduljon annak fenntartási költségeitől. Az előzetes egyeztetéseket tavaly kezdték el, azonban az országgyűlési választásokat követő hivatali átszervezések miatt lelassult a folyamat.

Alig több mint 15%-os kihasználtságú a bátonyterenyei tanuszoda azokban az időszakokban, amikor a közoktatási igényeken túl a városban élők használhatnák azt – kezdte a magyarázatot Nagy-Majdon József polgármester, aki szerint szükség van a létesítményre, azonban válság idején a város képtelen működtetni.

Elmondása szerint szinte mindent megtettek a takarékos üzemeltetésért, a gázfelhasználást jelentős mértékben váltották ki villamosenergiával, továbbá már 2013-ban vásároltak egy faaprítékkal működő kazánt, amihez közterületekről közmunkások segítségével szedik össze a fűtőanyagot. Nagy-Majdon úgy fogalmazott: ennél nagyobb spórolást már alig lehet elérni.

Az országgyűlési választásokat követően új szervezettel, a Honvédelmi Minisztériummal kell tárgyalni az uszoda lehetséges állami kézbe adásáról, emiatt elölről kezdődtek az egyeztetések – vázolta a tárgyalások jelenlegi állását a polgármester. Hozzátette: a megbeszélések lezárásig is mindent megtesznek azért, hogy Bátonyterenye számára a legkisebb teherrel legyen nyitva tartható az uszoda. A közoktatás számára szükséges feltételek biztosításán túl mostantól csak korlátozottan lehet igénybe venni a szolgáltatást a helyi lakosoknak, októbertől decemberig hétvégenként zárva tartják az uszodát.

Hirdetések