Hirdetések

A Márki-Zay Péter egykori baloldali miniszterelnök-jelölt által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalomban (MMM) úgy látják, Gyurcsány Ferenc érdeke, hogy továbbra is a Fidesz kormányozza az országot. Az MMM szerint erődemonstráció helyett előválasztáson kell megmutatni a vidék legjobb ellenzéki jelöltjeit, közeleg az önkormányzati választás.

Nem tetszik Márki-Zay Péternek, hogy Gyurcsány Ferenc egykori baloldali miniszterelnök szerint nincs értelme az ellenzéki előválasztásnak. Márki szerint a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció egymaga akar az ellenzékké válni,

és lenyomni mindenki torkán a DK jelöltjeit.

Márki-Zay Péter továbbra is az előválasztást tartja kívánatosnak ahhoz, hogy kiderüljön, kik a legjobb jelöltek a Fidesz ellen. Szerinte az idei országgyűlési választásokon csak ott tudott eredményt elérni a baloldal, ahol nyugalom volt az ellenzék tagjai között.

MMM: Gyurcsány a Fideszt akarja hatalomban tartani. (kép: fb.com)

A balassagyarmati központú Nógrád 2. számú választókerületben már az előválasztás meghirdetésekor megvolt a legjobb jelölt, akit a baloldaliak nyugalommal fogadtak: az elővoksoláson mindössze egy személy, Gyenes Szilárd korábbi polgármesterjelölt indult, mert nem találtak másikat. A szervezők körében terjedő hír szerint nem is kellett volna előválasztás, elég, ha Gyenes Szilárd magára szavazott és meg is nyerte az előválasztást.

Az így magabiztossággal indult jelölt várakozása szerint neki kellett volna megnyernie az április 3-i országgyűlési választást a Fideszes jelölttel szemben, de csak mérsékelt támogatottságot ért el, azóta sem exponálta magát a nyilvánosság előtt.

Márki-Zay Péter arra figyelmeztet, hogy közeleg az önkormányzati választás, megoldást kell találni a tavasszal otthon maradt, apátiába süllyedt választók aktivizálására, de Gyurcsány erőből politizálása nem jó ötlet ehhez.