Hirdetések

Júliust követően októberben is módosította a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Oroszország bruttó hazai össztermékének (GDP) várható éves alakulását. Véleményük szerint mégsem lesz annyira rossz az oroszok helyzete, mint gondolták. Idén már másodszor javít álláspontján az IMF.

Hirdetések

A The Economist című angol gazdasági újság szerint Oroszország éppen kifelé tart a gazdasági válságból, míg Európa recesszióba megy. A lap elemzése kitér az IMF legutóbbi prognózisára is, amelyben az eredetileg 8,5%-ra várt orosz recesszió sokkal kisebb lesz. Egyszer már javította magát az IMF, nyáron 6%-ra változtatták várakozásukat, most már csak 3,4%-nyi csökkenést látnak.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója internetes fórumán úgy reagált a hírre, hogy

Eddig úgy tudtam, hogy a szankciókat azért hozzák, hogy Oroszország gazdaságát ellehetetlenítsék, de már a The Economist hasábjain is azt olvashatjuk, amire a magyar kormány már régóta figyelmeztet.

A The Economist korábbi írása szerint ha az európai országok rossz elvek mentén hoznak döntést a károk enyhítésére, hamar csődbe juttathatja a kormányokat.

Hirdetések