Hirdetések

A pásztói rendőrök fogták el azt a 31 éves helyi lakost, aki rendszeresen kábítószert és új pszichoaktív anyagot értékesített.

Hirdetések

A Pásztói Rendőrkapitányság látószögébe került egy 31 éves helyi nő, mivel felmerült annak a gyanúja, hogy lakóhelye vonzáskörzetében drogot árul. A széleskörű adatgyűjtés eredményeként beigazolódott, hogy a pásztói lakos 2022. február és október hónap közötti időszakban haszonszerzés céljából heti rendszerességgel drogot értékesített több fogyasztó részére. A nő több esetben gépkocsival érkezett a fogyasztókhoz, akiknek előre kimért és csomagolt – a beszerzett igazságügyi vegyész szakértői vélemény alapján – kábítószert és új pszichoaktív anyagot adott el.

A rendőrök a pásztói lakos otthonában 2022. október 13-án kutatást tartottak, amely során fehér színű, por állagú és sárgásbarna gyantaszerű kábítószergyanús anyagokat találtak meg és foglaltak le. A bűnügyi technikus által a szereken elvégzett gyorsteszt ketamin és crack hatóanyag jelenlétét mutatta ki, amelyek kábítószernek minősülnek.

Az üggyel kapcsolatban a rendőrök a gyanúsított 43 éves élettársát is előállították, akit kábítószer birtoklása bűntett, míg a nőt kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. A 31 éves terhelt a cselekmények elkövetését elismerte, őt a rendőrök őrizetbe vették.

Hirdetések