Hirdetések

Heten a Közösen Jászberényért Egyesület (KJE) tagjaiként, hét Fidesz-KDNP-s, egy Mi Hazánk által delegált politikus alkotta eddig Jászberény önkormányzatát. Az egyesületi színek mögé bújt baloldali pártok néhány hete bukkantak elő, bevallották, hogy ha már nem megy az együttműködés, fel kell oszlani.

Hirdetések

Azonban ehhez a Fidesz-KDNP támogatása is kellett, így a Demokratikus Koalíció előterjesztésére és a jobboldali pártok közreműködésével a képviselő-testület feloszlatásáról döntött a város vezetése. A szavazáson a KJE színében, de Jobbikos politikusként ismert polgármester is az együttműködés befejezését választotta.

Itt az ideje annak, hogy a jászberényi választópolgárok lehetőséget kapjanak arra, hogy a mi harcunk sikertelesége után ők hozzanak megnyugvást. Az oszlatás kérdése azért van előttünk, mert mindenki új kezdetet szeretne a városban

– mondta az előterjesztést benyújtó dr. Gedei József DK-s politikus.

Jászberény 2019 óta hivatalban lévő szivárványkoalíciós vezetése fejlesztési ügyekben nem tudott olyan döntést hozni, amelyben egyetértettek volna. A szakításhoz vezető Malom-ügyben a városvezetők 300 millió forint vitatható teljesítésű összeget fizettek ki egy vállalkozónak, majd 800 millió forint támogatást utalt vissza Jászberény az államnak anélkül, hogy érveltek volna a város önhibáján kívüli rossz helyzetére. Azonban ennél is súlyosabb gondnak látta az időközben lemondott alpolgármester, hogy ő nem is tudott a pénzek utalásáról.

A jogszabályok alapján új választást kell kiírni Jászberényben, 120 napon belül.