Hirdetések

Nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a 40 éves nőt és azt a 20 éves férfit, akik előbb begyógyszerezték áldozatukat, majd az elkábított férfit a fürdőkádba fojtották, értékeit pedig elvették.

Hirdetések

A vádirat szerint 2022. február 21. napján – a nyugdíjfizetést követően – a szatmári településen élő nő és rokona elhatározták, hogy a nő ismeretségi körébe tartozó idős sértettől lopni fognak különböző dolgokat, illetve a nyugdíját is elveszik, mégpedig úgy, hogy az italába altatót kevernek, amitől majd elkábul. A nő még a saját lakásában hét darab altató tablettát porrá zúzott, majd társával együtt este nyolc óra körül megjelentek az akkor már ittas állapotban lévő sértett családi házában. A nő borral kínálta a sértettet, majd miután kitöltötte az italt, abba belekeverte az összetört tablettákat, a sértett pedig azt megitta.

A sértett bódult állapotba került, amit a vádlottak kihasználtak, és elkezdték a lakásban a pénzét keresni. A sértett azonban magához tért, és kiabálva vonta felelősségre a nőt és a férfit. Ekkor a vádlottak lefogták, és a védekezni nehezen tudó sértettet bevonszolták a fürdőszobába. A fürdőkádban kb. 40 cm mélységű víz volt, a vádlottak a sértettet a fürdőkád elé térdepeltették, majd a férfi a sértett fejét belenyomta a vízbe, a nő pedig lefogta a kezeit. A sértett a helyszínen megfulladt, életét már nem lehetett megmenteni. A vádlottak a sértettet magára hagyták, majd átkutatták a házát, elvittek 290.000,- forint készpénzt, különböző konzerveket, cukrot, levesport és egyéb élelmiszereket, illetve dohányt.

A rendőrség másnap elfogta mindkét elkövetőt, akik azóta is letartóztatásban vannak.

A főügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy mindkét vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélje a bíróság. Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.