Hirdetések

Szarvasgedén tartóztatták fel a rendőrök azt a kisteherautót, amely rakterében 26 illegális migráns bújt meg.

Hirdetések

A Pásztói Rendőrkapitányság a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival együttműködve 2022. október 21-én 8 óra 50 perckor Szarvasgede külterületén vontak ellenőrzés alá egy lengyel honosságú kisteherautót a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján. A rendőrök az intézkedés során a jármű vezetőfülkéjében egy fő német állampolgárt, míg a rakterében összezsúfolva 26 külföldit találtak. A határsértők szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Ezzel egy időben a Szécsényi Rendőrkapitányság járőrei Szécsény külterületén állították meg azt a személygépkocsit, amellyel két magát német állampolgárságúnak valló férfi közlekedett. A rendőrség vizsgálja a bűncselekmény kapcsán betöltött lehetséges szerepüket.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya – őrizetbe vétel mellett – embercsempészés bűntett miatt büntetőeljárást indít.