Hódmezõvásárhely, 2018. március 19. Márki-Zay Péter (függyetlen) polgármester (k), mellette Kis Andrea (MSZP) alpolgármester, a szocialista párt helyi elnöke és Ambrus Norbert, a jogi iroda vezetõje a hódmezõvásárhelyi közgyûlés ülésén a városháza dísztermében 2018. március 19-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Hirdetések

Márki-Zay Péter, a baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje bejelentette, hogy ma ismét kiállnak magukért a tanárok és a diákok, újabb tüntetés lesz Magyarországon. Orbán Viktor elmenekült a fővárosból vidékre és most rájött a Demokratikus Koalíció (DK), hogy övék lehet Budapest. Szerinte a DK a kormányt támogatja politikájával.

Többen is felszólították a DK-t, hogy ne szóljon bele az október 23-i tüntetésekbe, és ne próbáljon olyan politikai hasznos húzni belőle, ami leginkább a regnáló kormánynak kedvez – állítja Márki-Zay Péter. Úgy véli, hogy Dobrev Klára színre lépése csak hátráltatja a célok elérését, mint azt internetes fórumán írta:

Idegenek, barátok, választók mondták el, hogy tervezték, hogy részt vesznek az október 23-i tüntetéseken, azonban Dobrev Klára felhívása után meggondolták magukat.

Márki-Zay szerint nem szabad hátrálni, ki kell menni az utcára ennek ellenére is, ezért ő kér mindenkit, hogy legyenek ott a tüntetésen.