Hirdetések

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 33 éves és egy 43 éves ipolyszögi lakossal szemben.

A nyomozás adatai alapján a két férfi 2022. június 9-re virradóan egy Szügy külterületén található telken lévő faépület zárt ajtaját befeszítette és onnan sarokcsiszolókat, valamint különböző autóalkatrészeket, míg a ház melletti területről további fém hulladékokat loptak el, közel 150.000 forint értékben. A balassagyarmati rendőrök a két ipolyszögi lakost beazonosították, elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták, amelynek során a bűncselekmény elkövetését elismerték. A rendőrök az ellopott értékek egy részét az elkövetőknél megtalálták, lefoglalták és azokat a sértett részére visszaadták.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a 43 éves ipolyszögi lakos ellen több hasonló jellegű bűncselekmény miatt eljárás van folyamatban, ezért őt a hatóság tagjai őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes ügyészség indítványára a bíróság elrendelt, és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott.

A hatóság tagjai a két férfi ellen folytatott büntetőeljárást a napokban lezárták és az ügy iratait a Balassagyarmati Járási Ügyészség részére megküldték.