Hirdetések

A salgótarjáni városi közgyűlés által készült felmérés szerint az önkormányzati intézmények és cégek energiafogyasztása idén másfél milliárd forint lesz, jövőre további két és fél milliárd forinttal növekedhetnek. Az energiadíjak a városi költségvetés negyedét emésztik fel. A polgármester szerint kigazdálkodhatatlan ekkora különbség.

Hirdetések

Salgótarján városi közgyűlése ma döntött arról, hogy az energiaválság miatti rezsidíj növekmény ellen intézménybezárásokkal reagálnak. Mint internetes fórumán ma megírta: ez ahhoz is kell, hogy a Kormány számára bizonyíthassák, valóban spórolnak. Ha ez megtörténik, a polgármester várakozása szerint állami támogatást kaphat Salgótarján a további nehézségek elkerülésére.

Salgótarján közgyűlése az alábbiakról döntött ma:

– Az önkormányzat által fenntartott intézmények helyiségeiben a fűtés útján biztosított léghőmérséklet legfeljebb 20 Celsius-fok lehet. Kivételt képeznek az óvodák és bölcsődék gyermekek által használt szobái, helyiségei, ahol 22-24 Celsius-foknak kell lennie.

– A Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde intézményeiben 2022. december 22. és 2023. január 6. között téli óvodai szünetet rendeltünk el. Ügyeleti ellátás a Hétszínvirág Tagóvodában lesz.

– A Balassi Bálint Megyei Könyvtár 2022. november 1. és 2023. február 28. között részlegesen bezár, a könyvtári szolgáltatást a földszinti klub helyiségben és előadóteremben látja el korlátozott nyitva tartással.

– A Dornyay Béla Múzeum 2022. november 1. és 2023. február 28. között zárva tart. A Bányamúzeum fogadhat látogatókat.

– A József Attila Művelődési Központ főépülete 2022. december 1. és 2023. február 28. között zárva tart.

– A Bátki József Közösségi Ház 2022. október 15. és 2023. február 28. között zárva tart. Ez idő alatt a közösségi házban a szociális étkeztetés és a fiókkönyvtár feladatainak ellátása zavartalanul működhet.

– A Geocsodák Háza, a Gyermektábor szálláshely, valamint a Besztercei közösségi tér 2022. november 1. és 2023. február 28. között zárva tart.

– A Városi Tanuszoda 2022. november 1. és 2023. február 28. között zárva tart.

– Az önkormányzat abban az esetben engedélyezi az alternatív fűtési eszközök használatát (légkondicionáló, hősugárzó) az intézményekben, ha ezek a táv- és gázfűtés használatához képest megtakarítást eredményeznek.

– Az önkormányzat elrendeli intézményeiben a helyiségek megvilágításának racionalizálását, energiatakarékos izzókra történő cseréjét – ahol ez eddig nem történt meg.

Fekete Zsolt polgármester hozzátette: a költségtakarékosság nem járhat munkavállalók elbocsátásával.

Hirdetések