Hirdetések

Szlovákiából rendszeresen hozta át Magyarországra a belföldön forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszereket az a 44 éves férfi, akit a Nógrád megyei felderítők elfogtak.

Hirdetések

A Nemzeti Védelmi Szolgálat bűnügyi információi alapján a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztály munkatársai 2022. október 25-én 14 óra 20 perckor a somoskőújfalui határátkelőhelynél fogták el azt a 44 éves szlovák állampolgárt, akit gyógyszerhamisítással gyanúsítanak. A férfi Szlovákia irányába közlekedett személygépkocsival, amikor a rendőrök igazoltatták. Az ellenőrzés során a jármű utasterében a hatóság tagjai olyan gyógyszereket találtak meg és foglaltak le, amelyek Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek.

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a szlovák állampolgár 2021. december hónaptól kezdődően rendszeresen hozott át Szlovákia területéről Magyarországra ivermectin hatóanyagú gyógyszert, amelyeket a salgótarjáni postákon csomagként továbbított különböző magyarországi címekre. A füleki lakos internetes oldalakon hirdette meg a magyarországi forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező tablettákat, így az a felhasználók széles körében vált hozzáférhetővé. A rendelkezésre álló információk szerint a gyanúsított több alkalommal értékesített a tablettákból. A szakértői vélemény alapján a gyógyszer esetleges alkalmazása súlyos egészségügyi kockázatot hordoz.

Fotó: police.hu

A rendőrök a férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyógyszerhamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, amely során a cselekmény elkövetését elismerte. A hatóság tagjai a füleki lakost őrizetbe vették.

Hirdetések