Hirdetések

A 21 éves férfi a vezetés előtt szeszes italt fogyasztott, balesetet okozott, amely következtében az utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

Hirdetések

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytatott egy 21 éves pásztói lakossal szemben súlyos sérülést eredményező járművezetés ittas állapotban bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Fotó: police.hu

A férfi 2022. március 20-án 17 óra körül közlekedett személyképkocsival a Pásztó és Tar településeket összekötő útvonalon, amikor egy jobbra ívelő útkanyarulatban megcsúszott és a menetirány szerinti jobb oldali árokba lehaladva a járművel felborult. A helyszínre kiérkező rendőrök a férfival szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív jelzést adott. További mintavétel céljából előállították, amely során a vérminta igazolta, hogy a férfi etilalkohol koncentrációja 1,45 g/l ezrelék. A beszerzett szakértői vélemény alátámasztja, hogy a pásztói lakos a gépjárművet ittas állapotban vezette, amellyel nemcsak saját, hanem mások életét is veszélyeztette. A baleset következtében a sofőr utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

A hatóság tagjai a férfi ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát a napokban lezárták és az ügy iratait a Salgótarjáni Járási Ügyészségnek továbbították.