Hirdetések

Kína továbbra is vallja, hogy a koronavírus nincs, de a politikusokkal szemben egyes gyári alkalmazottak mást tapasztalnak. Az iPhone egyik kínai üzemében pánik tört ki, egy videófelvétel tanúsága alapján menekülni próbálnak a gyár köré emelt magas kerítéseken a dolgozók.

Tönkreteheti a karácsonyi ajándékozás örömét, ha eszkalálódik az iPhone kínai gyárában történt eset, állítják kereskedelmi szakértők, akik azt is közölték, hogy tudomásuk szerint az érintett Foxconn-üzemben szerelik össze az ilyen telefonok több mint 80%-át, vagyis a világon eladott iPhone eszközök többsége készül abban az üzemben.

A Foxconn úgy reagált a történekre, hogy más gyáraiban megnövelik majd a termelést annak érdekében, hogy minél kisebb ellátási problémát okozzon a kialakult helyzet.

Ettől még a tény az, a gyárból menekülnek az alkalmazottak, akár messzire is hajlandók elbújni a gyárvezetők és a hatóságok elől egészségük védelme érdekében. Úgy tűnik, a koronavírus terjedésével Kína más területein is szembe kell nézni, dinamikusan növekvő fertőzésről számolnak be különböző hírforrások.