Hirdetések

A jubileum alkalmából november 3-án megrendezett ünnepségen a rendőrkapitányság teljes állománya felsorakozott.

A Bátonyterenyei Járásban 1992. évig a Salgótarjáni Rendőrkapitányság szervezeti egységében rendőrőrs működött. 1992. október 1-jén belügyminiszteri jóváhagyással megalakult a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság. A megalakuláskor Tóth Tibor Mátyás rendőr alezredes, kapitányságvezető irányítása alatt 51 fő tevékenykedett a rend védelmében. Az épület felújítása és kibővítése az alapkő letétellel 2006. évben vette kezdetét, majd az intézmény átadására 2007-ben került sor. Ekkor az új munkakörnyezetet 50 fő hivatásos és 11 fő közalkalmazott vehette át ünnepélyes keretek között. A jelenlegi objektum az évek során folyamatos infrastruktúra fejlesztésen esett át, így jelenleg megfelel a kor energetikai elvárásainak és megújuló energiát hasznosít a gazdaságosság érdekében. A folyamatos fejlesztéseknek és gondos karbantartásnak köszönhetően az épület az egyik legmodernebb rendőrségi objektum a megyében, ahol jelenleg Csík Csaba rendőr alezredes, kapitányságvezető irányítása alatt 70 fő munkatársunk kiváló munkakörülmények között dolgozik nyolc település közigazgatási területén a rend védelme érdekében.

A rendőrkapitányság fennállásának 30. évfordulójára szervezett ünnepség 2022. november 3-án 8 óra 30 perckor kezdődött a Bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Központban. A meghívottakkal kibővített ünnepi állománygyűlés keretén belül a rendőrkapitányság 30 éves fennállásának alkalmából dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány és Nagy-Majdon József Bátonyterenye város polgármestere emlékplakettet adott át a rendőrkapitányság több korábbi és a jelenlegi vezetője részére, valamint a megalakulás óta ott szolgálatot teljesítő és a megalapítás évében született munkatársnak. Ezt követően Nógrád megye rendőrfőkapitánya zászlószalagot adományozott és helyezett el a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság csapatzászlaján.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével dr. Nagy Helén rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Titkársági Főosztály vezetője, valamint Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és a Nógrád Megyei Kormányhivatal képviseletében dr. Tőzsér Zsolt igazgató.