Hirdetések

December 11-én új menetrend lép életbe a MÁV-Start vasúti járatain. A változás a buszközlekedést is érinti, az eddigihez képest figyelmesebb összehangolást ígérnek, továbbá kifejezetten jót tesznek majd a budapesti agglomeráció északi részén élőkkel – állítja az erről kiadott közlemény.

Hirdetések

Az elmúlt egy-két évben jelentős előrelépések történt a MÁV és a Volánbusz összeolvasztása által. Az egyesített közlekedési vállalatok szakemberei feladatul kapták a különböző közlekedési lehetőségek összehangolását, amelynek a Nógrád megyeiek az egyik legnagyobb nyertesei lehetnek. A Máv-csoport által kiadott közlemény szerint kimondottan sokat foglalkoztak Dél-Nógrád megye tömegközlekedési helyzetével, amely nem kizárólag e megyét érinti, hanem Heves és Pest megyékkel összefüggésben, vasúti közlekedés esetén annál távolabbra hatóan is értelmezendő.

Elkészült a hatvani vasútvonal felújítása – írják a sajtóközleményben, ezzel a ténnyel pedig

az észak-pesti agglomerációban élők számára kedvező újdonságok jelennek meg

Akik például Balassagyarmatról Aszódon keresztül utaznak Budapestre vonattal, jó hírként kapják, hogy az InterRégió vonatokkal együtt reggel csúcsidőben 15 percenkénti kiszolgálás valósul meg Aszód és Bag felől a fővárosba.

Főként az utasforgalom szempontjából kiemelt napszakokban a hatvani, gyöngyösi vonalon is forgalomba állnak KISS emeletesmotorvonatok. Az InterCity-k a mentrendváltástól megállnak Hatvanban. Budapest és Hatvan közöttfelármentesen vehetik igénybe az utasok az InterCity-ket. Ez a salgótarjáni vonalról átszállók számára is fontos, mert a vonal települései és Budapest között így 25 perccel gyorsabb lesz az utazás a gyorsabb átszállásnak köszönhetően. Az észak-pesti elővárosi térségben az autóbuszok az új munkamegosztásban elsősorban rá- és elhordó funkcióval kapcsolódnak a vasúthoz. Gödöllőről, Bagról, Hévízgyörkről, Galgahévízről, Turáról, Aszódról, Kartalról, Vesegről, és további dél-nógrádi településekről új járatok indulnak Újpest-Városkapu végállomással csúcsidőben 30 percenként, hiszen a térségből sokan utaznak Észak-Pestre. Ezáltal Újpesten az M3-as metróra, továbbá Újpalota és a Mexikói út felé is kedvezőbb átszállási lehetőség nyílik. Budapest más területei felé pedig a Keleti pályaudvarra érkező, gyakrabban közlekedő vonatokat ajánljuk, melyekről az M2-es és M4-es metró is elérhető.

A Vác és Aszód közötti új vonatokkal december 11-től újraindul a személyszállítás 77-es vonalon, ahol 2009 óta szünetelt. 7 pár S77-es jelzésű vonat közlekedik naponta – elsősorban a diák és hivatásforgalmai igényeket kiszolgáló menetrendi struktúrában.