A KR NNI fejvadászainak segítségével sikerült a belga rendőröknek megtalálni a fél éve bujkáló körözöttet.

A Tiszafüredi Rendőrkapitányság folytat büntetőeljárást K.R.E. belga állampolgár ellen 18 éven aluli sértett sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A 36 éves férfi 2021 nyarán tiszaszentimrei lakásában erőszakoskodott áldozatával. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőröknek sikerült a férfit eljárás alá vonni, majd a Szolnoki Törvényszék a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el. Ez alapján a tiszaszentimrei ingatlanát csak külön engedéllyel hagyhatta volna el. K.R.E azonban 2022. május 21-én a részére kijelölt lakóhelyéről megszökött, és azóta ismeretlen helyen bujkált.

A belga állampolgár felkutatása érdekében a Tiszafüredi Rendőrkapitányság nyomozói elemezték a rendelkezésükre álló adatokat, melyekből azt a következtetést vonták le, hogy a körözött személy külföldön, vélhetően Belgiumban tartózkodhat. Így felvették a kapcsolatot a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályával, hogy a segítségét kérjék a körözött személy elfogásában.

A magyar fejvadászok a Célkörözési Egységek Nemzetközi Hálózatán (ENFAST) keresztül megkeresték a belga célkörözési egységet, majd szoros együttműködésben feltérképezték a szökevény vélt tartózkodási helyét, és akciót szerveztek elfogására. A rajtaütés 2022. november 10-én volt a belgiumi Lommel városában, ahol a belga rendőrök esélyt sem adtak a körözött személy menekülésére.

K.R.E. most kiadatási őrizetben várja, hogy a belga rendőrök átadják őt magyar kollégáiknak.

Hirdetések