Hirdetések

Másodszor tüntettek a pedagógusokért Balassagyarmaton. A belvárosban összegyűltektől és a tanároktól is azt kérték, hogy fogjanak össze, mert a politikusok rabul ejtették a jövőt. Az eseményen elhangzott: akik most eljöttek demonstrálni, kisebbségben vannak, de ők állnak az igaz oldalon.

Zagyvai Sándor, a baloldali párttömörülés, a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület (SZAB) korábban botrányos körülmények között távozott elnöke számos ellenzéki politikustársa jelenlétében nyitotta meg a ma délután öt órakor, a Civitas Fortissima térre szervezett, tanárokat támogató tüntetést.

Zagyvai szerint egy frissen alakult Facebook-csoport tagjai azok, akiknek ez a tüntetés szólt, ők kilencvenöten vannak, és mintegy harmincan jöttek el ezen a délutánon.

A SZAB lemondott elnöke a megnyitó szavakat követően Bojtos Istvánt, a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom helyi aktivistáját kérte fel, hogy

a változatosság kedvéért (…) olvasson fel egy írást.
A mikrofonnál Bojtos István, a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom aktivistája. (fotó: fb.com)

A Bojtos István által elmondottak szerint a fennálló rendszer foglyul ejtette a jövőt. Ráadásul ezt a gyalázatot Balassagyarmaton is azok követik el és éltetik, akik egykor rendszerváltók voltak. Ezért lehetséges az, hogy lassan, de biztosan eltűntek a hiteles helyi közéleti arcok.

Maradtak a kolbászos, kaszinós megmondóemberek, rokonok és a haverok, az ügyeletes lázadók, akik keresik a kis autonómiájukat és próbálnak normálisak is maradni.

A felolvasott szöveg szerint csak az összefogás ad védelmet a rezsimmel szemben, és azzal szemben, hogy egyenként vadásszák le a bátrakat.

A baloldali politikus közlése szerint buta emberek azok, akik a polgármestereket kitették az országgyűlésből annak érdekében, hogy ne jöhessen létre erős önkormányzati lobbi. Azok is buták, akik érdekből fosztottak meg pártokat az önállóságuktól. És azok is buták, akik lepusztították a hulladékgazdálkodást.

Mint azt a felolvasott szöveg végén Bojtos Istvántól megtudtuk, az elhangzott gondolatokat az eseménytől távol maradt Gyenes Szilárd baloldali önkormányzati képviselő üzente a hallgatóságnak.