Hirdetések

A Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium 12. osztályos tanulója a legszebben beszélő versenyző különdíját nyerte el a Kárpát-medencei Kossuth-szónokversenyen. A már korábban Kazinczy-éremmel is kitüntetett diákról felkészítő tanára, Horváth Anita adott hírt az ipolyinfo.com olvasóinak.

Hirdetések

Rédler Zalán hetedik osztályos kora óta Horváth Anita Balassis tanárnő által készül a magyar nyelv helyes használatát éltető különböző versenyekre. Nyolcadikos korában érte el első országos elismertségét, a Kazinczy Ferenc nyelvújítóról elnevezett Szép Magyar Beszéd Verseny regionális döntőjén arany Kazinczy-jelvényt kapott. 2021-ben országos döntőben 120 tanuló közül annak a 15 fős csoportnak lett nyertese, amelynek tagjai megkapták a Kazinczy-érmet, amit egyébként pedagógusjelöltek, magyarországi, illetve határon túli szakképző iskolások, magyarországi, valamint határon túli gimnáziumi tanulók nyerhetnek el.

Idén az anyanyelv ápolását célul kitűző Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny megyei fordulóját is megnyerte, majd e verseny októberi országos döntőjéből különdíjjal és egy szónokversenyre meghívással tért haza.

A meghívással élve a Kárpát-medencei Kossuth-szónokversenyen a legszebben beszélő különdíját kapta meg Rédler Zalán, aki egy három perces beszéd előadásával érdemelte ki a zsűri elismerését.

Hirdetések